Thermowood til Mjostaarnet naturkledning utseende

Thermowood

Thermowood fra Woodify av Furu, Gran, Ask eller Ayous er varmebehandlet (sertifisert Thermo-D) med varme og damp. Den termiske prosessen forbedrer den biologiske holdbarheten av treet. Dette gjør Thermowood svært godt egnet for bruk i utvendig miljø da den har svært god råtebestandighet. Varmebehandlingsprosessen gjør Thermowood mer formstabil på grunn av redusert fuktbevegelse i det behandlede virke. Dette bidrar bla. til redusert svelling / krymping og vridninger.

Naturkledning av Thermowood

NATUR-SERIEN

Naturkledninger av Thermowood Furu, Gran, Ask eller Ayous er ikke tiltenkt overflatebehandlet og er svært vedlikeholdsvennlig. Kledningen vil anta en grå patina over tid. Denne kledningen leveres som standard med glatthøvlet overflate i valgfri profil, men kan også leveres finsaget, strukturhøvlet eller med børstet overflate om ønskelig.

Våre naturkledninger kan også leveres med langtidsbestandig vannfast brannimpregnering.

Thermowood til Mjostaarnet utvendig kledning
Sort utvendig kledning til Capjon Park

Fabrikksgrånet naturkledning

NATUR-SERIEN

Fabrikksgrånet Naturkledningen av Thermowood Furu kan leveres fabrikkspatinert (grå) og med farge (innfarget med ønsket kulør). Tilsettning av farge vil besørge at kledningen får en jevnere modningsprosess (naturlig gråninsgprosess).
Denne kledningen leveres som standard med strukturhøvlet overflate i valgfri profil, men kan også leveres med børstet overflate om ønskelig.

Våre fabrikksgrånede / innfangede kledninger kan også leveres med langtidsbestandig vannfast brannimpregnering.

Se video

Thermowood til

Nye Lilleby i Trondheim

En bydel med trefasader så langt øye kan se!
Nye Lilleby i Trondheim hvor fasadene i all hovedsak er bygget i Thermowood. Selv høyhuset Tårn 12 som skal stå ferdig høsten 2023 får utvendig kledning av Thermowood Furu.

PATINA / FABRIKKSPATINERING

Om det er ønskelig kan Thermowood leveres forhåndspatinert fra fabrikk. Dette gjøres med en naturolje som er tilsatt fargepigmenter. Den valgte grånyanse vil gradvis brytes ned uten at dette går på bekostning av kledningens levetid.

Fargepigmenteringen er kun tilsatt av estetiske årsaker. Formålet med den gråfargede naturoljen er å besørge en mykere overgang fra kledningens naturlige farge frem til vind og vær bryter ned fargepigmentene, for så å eksponere en grå naturlig patina over tid.

Fabrikkspatinerte kledninger kan leveres i ulike grånyanser (pigmenteringsgrad). Sterke eller mørkere pigmenteringer vil brytes ned hurtigere enn mindre (lysere) pigmenterte overflater. Fabrikkspatinerte kledninger krever normalt lite vedlikehold om man ikke ønsker å bevare fargen kledningen leveres med fra fabrikk.

PATINA COLOUR / FARGE*

Som et alternativ til fabrikspatinert naturkledning tilbyr vi Patina Colour. Denne Thermowood naturkledningen leveres i en rekke forskjellige farger. For å unngå at valgt farge gradvis brytes ned, og for å besørge at fargen er varig må fargesjiktet vedlikeholdes.

Om fargen ikke vedlikeholdes vil vind og vær bryte ned fargepigmentene, for så å eksponere en grå naturlig patina over tid. Nedbrytning av fargepigmentene vil dog ikke redusere kledningens levetid.

Thermowood Patina Colour naturkledninger kan leveres i ulike farger og med ulik grad av pigmentering. Sterke pigmenteringer eller mørkere farger vil brytes ned hurtigere enn mindre eller lysere fargepigmenterte overflater. Vedlikeholdsintervaller vil derfor påvirkes av fargevalget om man ønsker et varig og jevnt uttrykk på fasaden.